Kezdőlap Hírek Sajtóközlemény - Átadás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A „Szennyvíztisztító telep bővítés, korszerűsítés és csatornaépítés a Veresegyházi agglomeráció területén” elnevezésű KEOP‑1.2.0/2F/09-2009-0023 kódszámú projekt

2013. 03. 18.

A tisztított szennyvizet a vendégek is megkóstolták.

A szennyvízcsatorna-hálózat bővítése és rekonstrukciója, valamint a korszerűsített és kibővített szennyvíztisztító 2013. március 14-én ünnepélyes kereteken belül átadásra került.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Pásztor Béla, Veresegyház Polgármestere, Dr. Pásztor László, Erdőkertes Polgármestere, Oroszi Sándor, Szada alpolgármestere, a kivitelezők képviseletében Nagy Gábor igazgató és Tóth István a DMRV Zrt. vezérigazgatója.
A létesítményt az érintett polgármestereknek a kivitelezésben résztvevő konzorciumi tagok adták át.
Az ünnepségen a rossz időjárási körülmény ellenére sokan részt vettek.

Az ünnepi beszédeket követően Csikós István a Projekt menedzsere, a kedvezményezett Veresegyház és Környéke Szennyvízközmű Társulás gazdálkodó szervezetének vezetője − bizonyítva a tisztított szennyvíz kiváló minőségét − egy pohárnyit meg is ivott belőle. Az új, membrán-bioreaktoros tisztítási mód olyan minőségű tisztított szennyvíz előállítását teszi lehetővé, melyet már nem szükséges a szikkasztásos technológia szerinti öntözőterületre kilocsolni, hanem hatósági engedélyek alapján élővízbe engedhető;a befogadó a Folyás-patak.

 


Az átadás képei


A jelenlévők közül sokan meggyőződtek róla, hogy az élővízbe kiengedett tisztított szennyvizet akár meg is lehet inni!
A környezet védelme érdekében megvalósított beruházás azonban csak úgy tudja valóban megóvni természeti értékeinket, ha minden ingatlantulajdonos ráköt az ingatlana előtt kiépített hálózatra, tisztítatlan szennyvízzel a talajt nem szennyezi.

A környezet megóvása szempontjából kiemelkedő fontosságú KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0023 számú projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

www.szennyviztarsulas.hu
További információ: Hazola Kft.
Hangonyi Zoltán (0630) 9964246

 

Módosítás: (2013. április 03. szerda, 12:47)

 

Veresegyház Város hivatalos honlapja: www.veresegyhaz.hu

Szada Község hivatalos honlapja: www.szada.hu

Erdőkertes Község hivatalos honlapja: www.erdokertes.hu


„Hidasnémeti, Tornyosnémeti és Hernádszurdok községek szennyvízelvezetésének és szennyvíztisztító-telepének kiépítése”